• VOOR JE BUITENLAND VERBLIJF
  • TIJDENS JE BUITENLAND VERBLIJF
  • NA JE BUITENLAND VERBLIJF

 

 

VOOR JE BUITENLAND VERBLIJF

DARE2GO vindt het belangrijk dat je naast de goede voorbereiding ook persoonlijk begeleid wordt. In het voorbereidingstraject word je gekoppeld aan een coach. Die gaat je helpen jou missie te laten slagen en neemt het gehele traject met je door. Je coach begeleid je dus voordat je weg gaat en is ook je aanspreekpunt tijdens en na je reis. 

Je hebt voorafgaand aan de reis doorgaans twee individuele coachingsgesprekken met je coach waarin persoonlijke aandachtspunten besproken worden en waarin je samen met je coach en buddy je reis vormgeeft. Welke zaken moet je nog regelen voordat je weg kunt gaan en wat kan je verwachten op je project? Je maakt hier afspraken over en je onderhoudt contact met je coach hierover.

 

TRAINING

In de hele voorbereiding komen modules aan de orde die doorlopen worden. De modules worden gegeven door de trainer/coaches met behulp van gastsprekers, creatieve werkvormen, groepswerk en individuele opdrachten. Dit zijn de trainingen die je krijgt voor je vertrekt naar het buitenland. 

De training bestaat uit de volgende modules.

  1. Kennismaking
  2. Zelfbeeld en verwachtingen: wat is je motivatie om te gaan en wat verwacht je te gaan doen?
  3. Internationale samenwerking: Wat zijn Mondiaal Burgerschap, Millenniumdoelstellingen en de Mensenrechten?
  4. Buddy en projectkeuze: met wie ga je waar naartoe?
  5. Interculturaliteit: Waar let je op in je communicatie in een andere cultuur en hoe kun krijg je inzicht krijgen in je eigen ‘culturele bril’?
  6. Religie en Magie: wat voor invloed hebben religie & magie op je projectplaats in het dagelijks leven?
  7. Web 2.0: Hoe gebruik je verantwoord Social Media en blogs wanneer je op reis bent?
  8. Gezondheid en veiligheid: Hoe blijf je gezond en veilig op je verblijf en waar moet je rekening mee houden?
  9. Praktische zaken: wat moet je allemaal regelen voor je weg gaat?
  10. SBOS: wat houdt de subsidie in en wil je deelnemen?
  11. Verantwoord Vrijwilligen: Op welke manier kan je verantwoord bijdragen aan projecten?
  12. Andere Kant van Nederland (AKN): Hoe zit het eigenlijk met hulpbehoevende groepen mensen in Nederland?

BUDDY EN PROJECTKEUZE 

Tijdens de voorbereiding wordt veel aandacht besteed aan de verschillende soorten projecten waar DARE2GO contact mee heeft. In de module ‘Buddy en Projectkeuze’ kijk je naar de factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een project. Welke thema’s spreken je aan? Wil je in een dorp of in de stad? Met welke doelgroep wil je werken? Wil je meeleven of moet je aan een (stage)opdracht werken?

Je coach kijkt samen met jou en je buddy welke projecten jullie interesseren en wat de mogelijkheden daar zijn. Om meer informatie over een project in te winnen kun je contact zoeken met jongeren die al eerder daar geweest zijn. Zij beschikken over heel veel specifieke informatie over het project wat heel handig kan zijn, ook voor de praktische zaken die je moet regelen. 

En dan?
DARE2GO stuurt naar het project een aanvraag met daarbij een motivatiebrief van jou en je buddy waarin je je voorstelt. Uiteindelijk beslist het project of jij (en je buddy) welkom zijn in de periode dat jullie graag willen komen. Zodra we een positief antwoord hebben van het project, krijg je van ons het 'groene licht' om je ticket te gaan boeken en je verblijf verder voor te bereiden.

Op de website van DARE2GO vind je allerlei soort projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Alle projecten waar DARE2GO actief en regelmatig mee samenwerkt zijn vermeld. Er zijn nog meer projecten waar DARE2GO contact mee heeft. Heb je een specifieke wens voor een project of land? Vraag ons er dan naar!
Per project kun je aan het label zien of het project geschikt is voor een stage, een ‘tussenjaar’ of een verblijf van 6 weken. Ook staat er in kernwoorden vermeld wat voor soort plek het is.
Klik je op het project, dan zie je een projectbeschrijving waarin staat wat voor project het is, wat ze je kunnen bieden en waar zij naar op zoek zijn.
Echter kun je vaak in samenwerking met de projecten een groot deel van je werkzaamheden vormgeven naar jouw wensen, zoals vaak bij (onderzoeks)stages het geval is. Er is dus vaak nog meer mogelijk dan vermeld staat in de projectbeschrijvingen!