• DE VOORBEREIDING
  • TIJDENS JE REIS
  • NA JE REIS

 

 

DE VOORBEREIDING

voorbereiding dare2go

 

 

“Ik vind het heel fijn dat we de training hebben gedaan. In deze weekenden heb ik me beter kunnen voorbereiden dan het half jaar daarvoor, omdat je met ervaringsdeskundigen spreekt en het gevoel krijgt dat het nu echt gaat beginnen."

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door je voor je vertrek te verdiepen in wat je gaat doen, krijg je een beter beeld van wat je te wachten staat. Hiervoor hebben wij een professionele, leuke en inspirerende training in elkaar gezet van twee weekenden die je verplicht volgt. Je gaat met andere jongeren aan de slag met thema’s als ontwikkelingssamenwerking en millenniumdoelen, andere culturen, verantwoord ‘vrijwilligen’, gezondheid, veilig reizen en praktische zaken zoals het regelen van je visum. Bruikbare onderwerpen die je zeker van pas komen!

In de weekenden spreek je ook met vrijwilligers die via DARE2GO op reis zijn geweest en hoor je in het ‘wereldcafé’ verhalen uit alle werelddelen.

Wij verdiepen ons ook in jou door vooraf te informeren naar je achtergrond, studie en motivatie. In elk weekend vindt er een persoonlijk gesprek plaats. Door samen te kijken naar wat jij wilt en hoe jij je vaardigheden en talenten het beste kunt inzetten, zorgen we ervoor dat jij straks op het juiste project zit waar je jouw bijdrage kunt leveren.

De route die je doorloopt, stippelen we samen uit en voor je vertrekt heb je met je reismaatje nogmaals een coachingsgesprek om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Een van die puntjes is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, zodat je op onze projecten aan de slag kunt. Als je via DARE2GO weggaat, krijg je deze kosten vergoed.  

Wil je meer informatie over de voorbereiding? Laat een berichtje achter bij contact of meld je aan voor de informatiebijeenkomst

 

Match met het project 

In de module ‘projectkeuze’ bekijken we samen welk project bij jou past. Dit doen we door te kijken naar je interesses, motivatie, kwaliteiten en vaardigheden. De projecten communiceren naar ons welke vaardigheden er nodig zijn en wat zij van vrijwilligers of stagiaires verwachten, dus wij weten ongeveer wat bij je past. Er zijn een aantal plekken die vragen naar specifieke vaardigheden (b.v. opleiding verpleegkunde), die een hogere minimumleeftijd hanteren of waar het geslacht van belang is vanwege de doelgroep waarmee wordt gewerkt.  Dit is dan benoemd in de projectbeschrijving.
Als jij een keuze voor een project hebt  gemaakt, schrijf je een motivatiebrief en CV in de taal van het land en deze sturen wij op naar het project. Het project laat naar aanleiding van je brief weten of je welkom bent op het project

 

Werken met kinderen

DARE2GO houdt zich aan de richtlijnen van het Better Care Network. Naar aanleiding daarvan is de module ‘Verantwoord Vrijwilligen’ opgezet waar in de voorbereidingsweekenden aandacht aan wordt besteed. Daarin komt bijvoorbeeld aan de orde wat hechtingsproblematiek is, het hebben van lichamelijk contact met kinderen, het maken van foto’s, privacy beleid en het besteden van donaties. Dit doen we met creatieve werkvormen en beeldmateriaal.
Onze trainer/coaches bezoeken regelmatig bijeenkomsten en conferenties om op de hoogt te blijven van ontwikkelingen in deze sector.

Dit is ook de reden dat DARE2GO alleen samenwerkt met projecten/gastorganisaties die zich actief bezig houden met het terugplaatsen van kinderen in een thuissetting en niet met weeshuizen.

 

voorbereiding dare2govoorbereiding dare2go

BEKIJK ALLES
Nieuwe plannen Edukans - DARE2GO
Stichting Jongeren & Missie | DARE2GO gaat over naar Edukans
KloosterBoerderijFestival 20-27 juli 2016
Internationaal Missionair JongerenKamp in Polen – Zomer 2016
BEKIJK ALLES